Nieuws Sterkliniek Amsterdam

Begin dit jaar werd de wereld opgeschrikt door het nieuwe coronavirus. Wij doen er alles aan om onze praktijken gewoon open te houden. Wij zien onszelf als medisch noodzakelijke zorgverlener. Er zijn immers nog altijd zieke of gewonde dieren die onze hulp en zorg nodig hebben. 
Wel vragen wij u om rekening te houden om niet naar de praktijk te komen als u:
• een neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts heeft of;
• een risicogebied in het buitenland hebt bezocht of;
• contact hebt gehad met patiënten met een bevestigde corona-infectie.

Heeft u medicijnen of voer voor uw huisdier nodig? Laat dit ons dan telefonisch of per e-mail weten, zodat wij alles kunnen klaarleggen. Dit verkort uw bezoek aan de praktijk. 
Wij werken zoals altijd alleen op afspraak. In dit geval voorkomt dat volle wachtkamers en dat u met veel andere mensen in aanraking komt. 
Ten slotte vragen wij u indien mogelijk met niet meer dan twee begeleiders te komen.

Uiteraard nemen wij zelf ook de nodige (hygiëne)maatregelen.

De eerste sneeuw is gevallen, de meeste huizen zijn gehuld in kerstsfeer. Helaas schuilen er in sommige kerstdingen ook gevaren voor uw huisdier. Hieronder volgen enkele tips om de feestdagen ook voor uw dier zo veilig mogelijk te maken. 
Wij wensen u alvast hele fijne kerstdagen!

Planten
Sommige planten die in deze periode van het jaar erg populair zijn, zijn giftig voor honden en katten. Zo kan de maretak ("mistletoe") zorgen voor een te lage bloeddruk, hartritmestoornissen en toevallen. In ernstige gevallen kunnen dieren dood gaan als ze van dit plantje eten. Zorg voor een veilige Kerst voor uw dier en haal geen giftige planten en bloemen in huis.