Recent zijn in diverse delen van het land konijnen gestorven aan de konijnenziekte VHD (Viral Hemorrhagic Disease, ook wel RHD (Rabbit Hemorrhagic Disease) genoemd. Het gaat hierbij om zowel wilde als tamme konijnen, en ook om konijnen die zijn inggeent tegen VHD! Inmiddels is duidelijk dat het hier gaat om een nieuwe variant (RHD type 2) van de ziekte, waar het huidige vaccin geen bescherming tegen geeft. In sommige andere EU landen zijn wel vaccins beschikbaar tegen RHD type 2. De faculteit Diergeneeskunde heeft contact gelegd met de leveranciers en is bezig om deze vaccins naar Nederland te halen. Zodra deze vaccins beschikbaar zijn zullen we u op de hoogte brengen.

Als u konijnen heeft, adviseren we u extra voorzichtig te zijn en eventueel extra voorzorgsmaatregelen te treffen om te voorkomen dat uw konijn de ziekte oploopt. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u door naar het uitgebreide persbericht en het meest recente persbericht dat de Universiteit Utrecht hierover heeft gemaakt.

De patiënten die ik begeleid voor hun laatste reis.

COVID-19 en de invloed op huisdieren - Door Drs. J. Hoekstra 

  Informatie over honden Informatie over katten Informatie over konijnen Informatie over knaagdieren Informatie over reptielen Informatie over vogels