Zoals u misschien gehoord heeft, zijn er verspreid door het hele land konijnen gestorven aan een nieuwe variant van een al bestaande ziekte. Het gaat hierbij om VHD (viral haemorrhagic disease), ook wel RHD (rabbit haemorrhagic disease) genoemd. Tegen de normaal voorkomende variant worden konijnen jaarlijks gevaccineerd. Dit vaccin beschermt uw konijn echter niet tegen de nieuwe variant (ook wel VHD-2 of RHD-2 genoemd).

In Nederland is er nog geen vaccinatie voor deze nieuwe variant op de markt. In andere Europese landen zijn er wel vaccinaties die uw konijn tegen VHD-2 beschermen. We kunnen met enige trots vermelden, dat wij speciaal voor u en uw konijn een vaccin uit Frankrijk hebben kunnen bemachtigen. Lees meer in ons artikel Nieuwe variant dodelijke konijnenziekte VHD.

We nodigen alle konijneneigenaren uit om een afspraak te maken voor vaccinatie tegen VHD-2 in de week van 11 tot en met 15 juli. Het vaccin hoeft niet te worden geboosterd en heeft een werkingsduur van een half jaar. De kosten van de vaccinatie zijn €30,- en voor ieder volgend konijn van dezelfde eigenaar €15,-. Als uw emailadres bij ons bekend is, heeft u hierover als het goed is ook een email ontvangen. U kunt ons uiteraard ook bellen voor een afspraak of online een afspraak maken.

De patiënten die ik begeleid voor hun laatste reis.

COVID-19 en de invloed op huisdieren - Door Drs. J. Hoekstra 

  Informatie over honden Informatie over katten Informatie over konijnen Informatie over knaagdieren Informatie over reptielen Informatie over vogels