Hoe het begon...
De praktijk is opgericht door dierenarts Hol die zich vestigde aan de Amsteldijk, een exacte oprichtingsdatum is niet bekend. De praktijk is voortgezet op de Uithoornstraat door een vrouwelijke dierenarts, A.N.W. den Houter - van der Vring. In 1969 heeft dierenarts Osinga de praktijk overgenomen van haar echtgenoot L. den Houter.

Osinga, Bolland en Goverts
Naast de werkzaamheden in de Uithoornstraat, werd door de familie Osinga ook op het huisadres aan het Amerbos praktijk uitgeoefend. In 1973 werd de “praktijk aan huis” van het Amerbos verplaatst naar het huidige adres aan het Elpermeer 41. Op dit adres kwam dierenarts Bolland te werken, terwijl dierenarts Osinga het adres Uithoornstraat voor zijn rekening nam. De werkzaamheden namen toe, zodat in 1976 wederom een collega in de maatschap werd opgenomen: dierenarts Goverts.

Praktijkuitbreiding
In 1977 kwam de ruimte van de melkwinkel in de Vrijheidslaan beschikbaar (circa 100 m verwijderd van het adres in de Uithoornstraat). Vanaf dat moment werden de spreekuren in de Vrijheidslaan gedaan, terwijl de wat uitgebreidere behandelingen plaatsvonden in de Uithoornstraat. Door de toenemende verkeersdrukte en de barrière Wibautstraat/Amstel werd het voor veel cliënten in het stadsdeel Oost steeds lastiger onze praktijk in Zuid te bereiken. In 1987 is dan ook aan het Beukenplein een praktijkadres geopend. Toen in 1990 de praktijk vergunning kreeg tot aan− en verbouw van het pand aan de Vrijheidslaan, is besloten het adres Uithoornstraat te verlaten.

Goverts, Winius & Zwart
In de periode 1999−2000 hebben de dierenartsen Osinga en Bolland hun werkzaamheden in fases neergelegd. Hun plaats werd ingenomen door eerst dierenarts Winius en later ook dierenarts Zwart. 
In 2002 zijn we over gegaan van een kaartenbaksysteem naar een geautomatiseerd systeem. Dit computersysteem stelt ons in staat om vanuit alle drie de vestigingen de agenda en de patiëntenkaarten in te zien.
Omdat het huurconract niet werd verlengd is de vestiging van de Vrijheidslaan in januari 2006 verhuisd naar de Uiterwaardenstraat 109 (circa 800 m verwijderd van Vrijheidslaan 6). Intussen was de inrichting van het pand op het Beukenplein zeer aan renovatie toe en is er in plaats van opknappen gekozen voor nogmaals verhuizen. De verhuizing naar het Krugerplein 13 stond al gepland voor eind 2006, toen bleek dat de fundering van het pand niet in orde was. Alles wat tot dan toe was opgebouwd moest weer worden afgebroken, maar uiteindelijk zijn we in december 2007 dan toch verhuisd. 

Sterkliniek Amsterdam
In 2009 zijn de voorbereidingen gestart om ons aan te sluiten bij de Sterklinieken. Eind 2010 is de heer Goverts met pensioen gegaan en is het team uitgebreid met mevrouw Kars en de heer Van Deijk. Sinds januari 2011 zijn we officieel Sterkliniek Amsterdam geworden. Ook is de vestiging op het Elpermeer flink opgeknapt en is de website totaal vernieuwd.

In 2013 is dierenarts Zwart om persoonlijke redenen gestopt met werken en in 2014 heeft dierenarts Winius de praktijk volledig overgenomen. Dierenarts Hoekstra is het team komen versterken.

De patiënten die ik begeleid voor hun laatste reis.

COVID-19 en de invloed op huisdieren - Door Drs. J. Hoekstra 

  Informatie over honden Informatie over katten Informatie over konijnen Informatie over knaagdieren Informatie over reptielen Informatie over vogels