Liesbeth Winius is een Nederlandse Amerikaan, hopelijk in de betere zin van het begrip. Ze is volledig tweetalig (Engels/Nederlands). Voordat zij voor de studie diergeneeskunde werd ingeloot, heeft zij o.a. haar propedeuse psychologie gehaald en is geïnteresseerd gebleven in gedrag en leerprocessen. In 1994 is zij in Utrecht afgestudeerd als dierenarts. Zij heeft de eerste jaren na het afstuderen bewust gekozen om als waarnemend dierenarts in allerlei dierenartsenpraktijken te werken. Zo kon zij goed merken welke soorten praktijken goed bij haar eigen stijl en filosofie pasten en welke niet. In 1999 heeft zij zich geassocieerd in de praktijk van Osinga, Bolland en Goverts, waar ze al jarenlang kwam waarnemen.

Sinds 1994 is de diergeneeskunde nog altijd in een razend tempo in ontwikkeling. Gelukkig is voor drs. Winius het vergaren van nieuwe kennis, om uw huisdier beter te kunnen helpen, een hobby. Zij heeft zich, naast de kennis die op puur diergeneeskundige vlak te verkrijgen is, ook verder verdiept in kennis op het gebied van gedrag en leerprocessen die overigens niet alleen voor onze huisdieren van belang zijn. Ook houdt zij zich bezig met ontwikkelingen op het gebied van praktijkmanagement. 

Naast honden en katten behandelt zij ook met veel plezier konijnen, knaagdieren, fretten en vogels. Zelf heeft zij thuis twee valkparkieten, Gilligan en Bugsy Twiddle.

Haar doel in de diergeneeskunde is om u te helpen uw huisdier zo lang mogelijk te laten leven, zo gezond mogelijk, met een zo goed mogelijk kwaliteit van leven.

Dierenarts Winius     Gilligan valkparkiet dierenarts Winius