Beste huisdiereigenaar,

Graag stel ik me even voor: ik ben Jonna Hoekstra en vanaf januari het vaste gezicht op het Elpermeer 41. Waarschijnlijk hebben jullie me al vaker in de praktijk gezien: sinds eind 2013 ben ik vaak samen met drs. Winius in de spreekkamer te vinden. Bovendien heb ik in 2014 diverse keren ingevallen voor mijn collega-dierenartsen.

Naast de standaard diergeneeskunde voor gezelschapsdieren ben ik extra geïnteresseerd in de interne diergeneeskunde, waaronder hormoon-gerelateerde aandoeningen, zoals hyperthyreoïdie (een te snel werkende schildklier) en de ziekte van Cushing (een ziekte waarbij de bijnieren teveel cortisol produceren). Ook heb ik mij in het bijzonder verdiept in chronisch nierfalen, een ziekte die veel voorkomt bij oudere katten. Over dit onderwerp heb ik een gespreksavond georganiseerd in november 2014, voor een enthousiaste groep van ruim 30 personen.

Momenteel ben ik ook druk bezig met extra bijscholing op het gebied van tandheelkunde, om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Na mijn stage ben ik naar de praktijk blijven komen om meer te leren en gaandeweg besefte ik dat ik ook niet meer weg wilde. Sinds 1 januari 2015 maak ik deel uit van het vaste team. Ik sta elke donderdag en vrijdag met plezier voor u klaar op de praktijk op het Elpermeer 41. Voor degene die niet op het Elpermeer komen, niet getreurd: ik zal ook komend jaar nog op de andere praktijken aanwezig zijn tijdens waarnemingen voor mijn collega’s.

Dierenarts Hoekstra